Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017

Το απόλυτο αλαλούμ: Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ «καρφώνει» τον ΟΑΣΑ και διατηρεί χάρτινες κάρτες και εισιτήρια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Την ώρα που η πολιτική ηγεσία του
υπουργείου Υποδομών, υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά και εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες προσπαθούν με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις και συνεχείς παρατάσεις να δώσουν τέλος στο χάος και την πολύωρη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, ενόψει της πλήρους εφαρμογής του νέου συστήματος έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπό τη νέα ιταλική διοίκηση ενημερώνει τους πελάτες της που χρησιμοποιούν για την μετεπιβίβασή τους τον προαστιακό πως θα διατηρήσει τα χάρτινα ενώ ρίχνει «καρφιά» στον ΟΑΣΑ.

Συγκεκριμένα αναφέρει: 
«Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. προχωρεί στην έκδοση χάρτινων καρτών και εισιτηρίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, λόγω της αδυναμίας της ΟΑΣΑ Α.Ε. να προμηθεύσει με προϊόντα κομίστρου την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. (υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα τα εκδοτήρια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου της Αθήνας πωλούσαν εισιτήρια και μηνιαίες κάρτες τις οποίες προμήθευε η ΟΑΣΑ Α.Ε.).

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν μεταβολές στη μέχρι σήμερα ακολουθούμενη τιμολογιακή πολιτική του Προαστιακού Σιδηρόδρομου Αθηνών (στην αστική ζώνη ΟΑΣΑ) και ότι οι μηνιαίες χάρτινες κάρτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και τα εισιτήριά της θα γίνονται δεκτά από την ΟΑΣΑ Α.Ε. για τις μετεπιβιβάσεις σε άλλα συγκοινωνιακά μέσα (Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, Λεωφορεία και Τρόλεϊ), όπως ίσχυε τα τελευταία χρόνια».

Νέο επεισόδιο στην κόντρα υπουργείου - Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Βολές κατά της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων εξαπέλυσε ο υφυπουργός Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης, δηλώνοντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ότι «μας είχαν απαγορέψει να προχωρήσουμε τη διαδικασία για 4 μήνες. Υπάρχει αναρτημένο και στο δελτίο τύπου του Χρήστου Σπίρτζη». Χθες ΟΑΣΑ και Ανεξάρτητη Αρχή αντάλλαξαν ανακοινώσεις για το ηλεκτρονικό εισιτήριο με το υφυπουργό να δίνει συνέχεια στη διαμάχη.

Επικαλούμενος σειρά εγγράφων ο Νίκος Μαυραγάνης σημείωσε ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων πρέπει «να τιμά το λόγο της» και κάλεσε την Αρχή να «ανακαλέσει αυτά που είπε», διαφορετικά, τόνισε, «έχουμε όλοι πρόβλημα επικοινωνίας».

«Η Αρχή μας απαγόρεψε τη δυνατότητα ηλεκτρονικής αίτησης και τώρα δε λέει αλήθεια», σημείωσε ο υφυπουργός Μεταφορών και ανέφερε ότι υπήρξε πρόσκληση του υπουργείο προς την Αρχή για διάλογο, η οποία απορρίφθηκε με την αιτιολογία ότι «η Αρχή δε μετακινείται».

«Δεν θέλουν διάλογο», εκτίμησε ο υφυπουργός.

Αναφορικά με την πορεία έκδοσης ηλεκτρονικών καρτών μέσω της μεθόδου των φακέλων, όπου υπάρχουν καθυστερήσεις στην αποστολή τους, σημείωσε ότι υπάρχουν σε εκκρεμότητα περίπου 10.000 φάκελοι, εκτίμησε όμως ότι, «σε 7-8 μέρες θα έχουμε τελειώσει».

Επανέλαβε ότι, τα χάρτινα εισιτήρια θα χρησιμοποιούνται μέχρι να εξαντληθούν όσα έχουν οι επιβάτες στην κατοχή τους, καλώντας τους να ΜΗΝ αγοράσουν καινούρια.
Σημείωσε δε ότι, από την ερχόμενη Δευτέρα «θα υπάρχει διαθέσιμο και το ηλεκτρονικό εισιτήριο μίας διαδρομής».
www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου